Sophie

Nyårsafton
Startades med att Frille väckte Nowalie innan 8. Vi hade lite spelkväll här hemma igår, jag och Stoffe. Kom i säng 1. Lagom trötta masade vi oss upp efter att Nowis pussat på oss ungefär 20min. Brakfrukost på det! Slog på "Alvin och gänget" åt fröken och satte igång med kvällens efterrätt. Vi sover borta till imorgon, vi ska till Anna och Daniel tillsammans med Alexandra och Fredrik. Och tjejerna såklart. Strax ska jag nog klä på Nowis och traska ut en sväng, kan behöva lite frisk luft för att piggna till. Sen är det bara fixa sig :)

De här året har vart bra! Nowalie fyllde 1år, jag fick jobb, Stoffe böt jobb, vi fick ett plus! Hoppas 2012 blir ännu bättre!

Nyårsafton 2010/2011


GOTT NYTT ÅR!
v.32
Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Bara senaste veckan känns det som att magen växt nå enormt, nu känner jag mig riktigt gravid!
JAG VET!
Jag blir snart tokig på alla kommentarer, sms som folk skickar att det kommer upp en ruta där det står att man ska fylla i anv.namn + lösen till veronicas blogg. Veronica är tjejen som gjorde min design och jag har kontaktat henne ang. det! Jätte snällt att ni är uppmärksamma, men jag lovar att jag läser min blogg oftare än vad ni gör. Jag märkte det för flera dagar sen!

Vore bra om Veronica svarar och kan fixa det dock!