Sophie

Nyårsafton
Godmorgon!
Huset sover fortfarande, utom jag. Ska snart gå ut och till stallet och hämta ner hö till "mitt" lilla stall. Efter det ska jag rida ut tillsammans med de andra i stallet. Nowalie verkar må bättre. Igår var det full rulle ända till 22.00, hon kröp FORT, fram och tillbaka - ut i hallen - genom vardagsrummet, ut i "hallen" vid våra rum, och tillbaks. Hon skrattade så hon kiknade, jag började nästan gråta, de va så härligt att se henne glad igen. Min lilla pingla!

Nyårsafton är det idag, vi blir hemma med en 3rätters+ost & kex. Hoppas vi får sällskap av våra partners in crime A&F.

Nu: stallet!
Nytt till Nowalie

Body - lindex

strumpor - lindex

vantar - fått från sin mormor

Sjukstuga
Iförrgår när vi hälsade på Stoffe på sjukhuset så skulle jag byta blöja på Nowalie, den var helt tom, inte en droppe fanns där i. Då hade hon haft den på sig längre än vanligt, brukar byta med ca 3-4timmar om den inte är full innan dess. Tänkte inte mer på det, mest att det var lite konstigt. Åkte vidare och när hon skulle äta middag så åt hon rätt dåligt så jag tänkte att hon ätit rätt mycket under dagen så hon kanske inte är hungrig, vilket hon inte verkade vara. När overallen började kläs på så skrek hon, panik skrek och tårarna sprutade, jätte gnällig och irriterad hela hemvägen. Väl hemma så ville hon inte släppa mig, hon hängde princip i mina byxor när jag skulle gå iväg från henne, sträckte upp armarna och var jätte mammig. Tog upp henne, hon gnällde mer än vanligt och jag tänkte att hon kanske hade ont i magen eftersom hon faktiskt äta lite för mycket under dagen, frukter osv..

Började massera magen, hon slutade inte gnälla, kände på hela hennes kropp och hon var helt tokvarm. Tempade och hon hade 39,6°, gav alvedon. Sen somnade hon, vaknade kl 05.00 och panikskrek, skakade i hela kroppen. Jag tempade igen, 39,6° fortfarande. Gav en till alvedon, gick upp och myste med Frille, drack lite, mös i vår säng och sen somnade hon. Vaknade en gång i timmen och grät.

Ringde till mamma och berättade så hon åkte ut direkt, hade med sig Nowalies favoritmat och dryck. Försökte få i henne vätska, hon blev allt sämre, bara låg, helt borta. Orkade knappt röra sig, bara låg i min famn hela dagen. På eftermiddagen tempade jag igen, 39,8°.

Då hade jag hämtat Stoffe från sjukhuset medan mamma var hemma med Nowalie så vi bestämde oss för att åka till barnakuten med henne. Packade ihop grejerna och åkte iväg. Kom dit vid 17, hon var fortfarande dålig, de tempade henne och då hade hon 40,4°!

Hon fick ipren och blev lite piggare. Fick vänta hur länge sen helst, när vi väl fick vårat rum så fick vi ge henne vätskeersättning i en timme med spruta i munnen - utan nål, sen tog dom kissprov, blodprov, kände och klämde. Hon var lite röd i halsen, lite röd i ena örat. Inget visade sig i kissprovet. Sänkan hade varit något högre, vilket dom berättade att den var när de hade feber eller något virus.

Vid 23 kom vi hem, med världens tröttaste Nowis.
De ville att vi ska komma tillbaka om hon blir sämre idag, om inte så ska vi ha lite is i magen och avvakta till imorgon. Kanske är det 3-dagars feber. Kanske något annat..

Imorse när hon vaknade så hade hon 39,9°, så hon fick en till alvedon, åt frukost och sen somnade hon om. Så vi får väl se hur den här dagen blir.. Hoppas innerligt att hon mår bättre snart♥