Sophie

Torsdag, besvär
Godmorgon! Nowalie har fått en ny rutin, gröt på morgonen istället för välling. Det verkar fungera bra!
Så nu är vi uppe, efter grötätande och mjölkdrickande. Hon fick mjölk istället för vatten, första gången igår kväll smakade hon det :)
Om 40 ska vi bege oss mot BVC. De har drop-in tider på torsdagar, vi ska egentligen dit på måndag när hon fyller 10månader, men jag får ont i hjärtat just nu. Hon har som små små finnar på hela kroppen, igår var det som värst. Jag tog på henne en body - med oparfyrmerat tvättmedel och ett par byxor - med parfyrmerat. Och det hade blivit mindre på överdelen och helt sjukt på benen. Det såg ut som att blöjan satt kvar när jag klädde av henne naken, hennes babymjuka lilla rumpa var alldeles fin och inte knottrig och benen var helt rödsprängda med små "finnar"! Helt sjukt..
Känns ganska uppenbart att det är tvättmedlet, men vill ändå åka dit och få förhoppningsvis lite råd. Kanske finns någon salva som kan lindra lite åtminstonde. För det kliar på henne..
Badade henne igår i hopp om att få bort "resterna" i huden och det verkade hjälpa litegrann, för det är mindre nu iaf. Tog sjävklart på henne pyjamas utan parfymerat tvättmedel. Så nu ska jag kasta i hela garderoben i tvättmaskinen med Oparfymerat tvättmedel. Det ska bort NU!
#1 - kia

Vi hade samma problem med vår minsting. Vi bytade till neutraltvättmedel och skippade sköljmedel med. Och det fungerade direkt. Så vi vågar oss inte på att byta någon gång. Lycka till.

#2 - mimmi

tänk på att tvätta hennes sängkläder, handdukar, filtar i vagnen, ytterkläder mm.

stackars lilltjejen att va så känslig!

#3 - sophie

svar: Ja, de va liksom inräknat i garderoben :)